top of page

כיצד מתייעלים? התייעלות בבניין משרדים

בבניין משרדים אופייני רוב צריכת החשמל משמשת לאיקלום, לאחר מכן לתאורה, ולציוד המשרדי. אי

לכך יש להתמקד ראשית בצמצום צריכת החשמל של מערכת המיזוג. הפעולה הראשונה שיש לעשותה היא לצמצם שעות פעילות מיותרות של המיזוג והתאורה. לצורך כך יש להסביר לעובדים את חשיבות ההפחתה בצריכת החשמל ולעודדם להקפיד לכבות את המיזוג והתאורה בצאתם מהחדר, אפילו לשעה. כאמצעי עזר ניתן להתקין מפסקים אוטומטיים לכיבוי המיזוג והתאורה לאחר מספר דקות שאיש אינו בחדר. העלות של אמצעים אלו מוחזרת בדרך כלל בתוך מספר חודשים דרך החיסכון בחשבון החשמל. כמו כן יש להפיץ נוהלים לכיבוי מכשירי חשמל בסופי שבוע וחופשות – מדפסות, מסכי מחשב, מכשירי קירור/חימום מים, נתבי תקשורת, וכד'.

חיסכון נוסף ניתן להשיג באמצעות התקנת תוכנה המכבה באופן אוטומטי את המחשבים ומכניסה אותם למצב 'שינה', כך הם שומרים על המצב בו נותרו אך ללא צריכת חשמל.

אמצעים משמעותיים יותר הם שדרוג של מערכות התאורה והמיזוג. ראשית יש לבחון את עוצמות התאורה במשרד. במקרים רבים נמצא שישנו עודף תאורה הגורם לצריכת חשמל גבוהה ללא צורך אמיתי. לאחר מכן יש לבחון טכנולוגיית תאורה מתקדמות – ראשית להיפטר מנורות הליבון הישנות או נורות ניאון מסוג T12 או T8. התאורה המועדפת הינה נורות ניאון קומפקטיות (CFL), שפופרות ניאון מסוג T5, ונורות LED. שימוש בנורות כאלו יכול להקטין את צריכת החשמל עד כדי 90% ובמקביל להוריד את העומס ממערכת המיזוג (היות והנורות הישנות פולטות חום שמערכת המיזוג נדרשת להוציא).

באם מערכת המיזוג בת יותר מעשור, ניתן לחסוך חשמל רב בשדרוג למערכת מיזוג חדישה וחסכונית. כדאי להפנים עקרונות של התייעלות בהליך הרכש למשרד – לא לבצע מכרז על עלות הרכישה בלבד של מוצרים ושירותים שונים, אלא לכלול גם את עלות השימוש למשך תקופה מסוימת (נאמר, 3 שנים), בכדי שלא נרכוש מוצרים זולים אך בעלי צריכת חשמל גבוהה (או עלויות תפעול אחרות).

עדכונים אחרונים
חיפוש בעזרת תגיות
עקבו אחרינו
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page